Varför ska man skaffa Marsvin?

När man har bestämt sig för att skaffa ett husdjur så kanske man väljer mellan kanin, marsvin, hamster mm. Här får du veta fördelarna med marsvin och varför de är ett så populärt husdjur!

Varför ska man skaffa marsvin som husdjur

Fördelar med att ha marsvin som husdjur

Jag skulle vilja påstå att marsvin är det perfekta husdjuret! Ett jättebra husdjur för barn, men även för vuxna människor. Marsvin är ett mycket roligt husdjur där varje marsvin är en personlighet! De är glada och sociala djur som gärna vill att buren ska stå i ett rum där ni är ofta så de kan följa med vad som händer och försöka få uppmärksamhet när du går förbi.

Jämfört med andra djur såsom kanin, hamster och mus så pratar marsvin både med sina marsvinskompisar, men framförallt med dig! De har olika läten för olika saker som du snabbt lär dig. De lär sig dina rutiner som tex om de brukar få morötter och du hackar upp dem på en skärbräda, så kommer de alltid tro att det är dags för mer morötter när du använder skärbrädan. Även så är det om du prasslar med påsar som de förknippar med något gott att äta.

Marsvin är lätta att ha att göra med och de bits väldigt sällan. Gör de detta så är det om de känner sig väldigt hotade och rädda eller får ont om någon tar i dem för hårt. De är istället ett djur som hellre flyr än går till attack vilket gör att det är ett bra djur till barn. Det är lätt att lyfta upp ett marsvin från buren och de gillar att bli klappade i någons knä. Då ligger de och kuttrar och njuter!

Marsvin vill ha möjlighet att springa fritt så ofta det går och då går det att vänja dem vid att bli nästan helt rumsrena. När de är ute på golvet tillsammans så kan de bli så glada att de tokrusar runt i en stor cirkel eller gör små ryckiga hopp där de hoppar upp i luften och vänder ett halvt varv innan de landar igen. Marsvin är ett litet djur med stor personlighet som gör dem till dina bästa vänner!